Aikido-lessen starten weer voor de jeugd!

We kunnen weer ‘live’ trainen met Aikido! Alleen buiten, en met strikte regels!

Wanneer?

Woensdag 6 mei van 16:00 tot 17:00 uur (6-11 jaar)

Donderdag 7 mei van 16:00 tot 17:00 uur (12-18 jaar)

Daarna elke week op dezelfde dagen tot nader order, mits het weer goed is. De tijd op donderdagen wordt mogelijk later aangepast aan de schooltijden.

Houd deze website, je mail en je telefoon in de gaten!

Waar?

Grasveld achter de gymzaal Montessorischool,  Nicolaas Maesstraat 6.

Loop bij het trapje langs de linkerkant van het gebouw naar de korte achterzijde, ga daar een tweede trapje af en je komt bij het veld.

Regels

• Kleed je thuis om in je aikidopak of in gewone sportkleding, die vies mag worden, plus lichte sportschoenen.
  • We kunnen het gebouw niet in. We kunnen dus niet in de kleedkamers omkleden of gebruik maken van de toiletten/douches.
  • Ga thuis naar de toilet en was je handen voor en na de les.
  • Ouders: jullie mogen erbij zijn, maar op afstand. Dat kan, want onze groep is klein en het grasveld is groot. Dat is ook fijn voor als er iets gebeurt en je hulp wordt gevraagd.  Tip: neem iets mee om op te zitten.
  • Kom niet naar de les als je de bekende symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Blijf ook weg als iemand uit je gezin coronaklachten heeft, tot 2 weken na herstel. Dit geldt voor kinderen en ouders.

Jongeren van 12 jaar en ouder:

• Jullie moeten op 1,5 m afstand werken en mogen elkaar niet beetpakken.
  • We trainen daarom met de jo (stok). Zo  kunnen we veel technieken beoefenen, sommige enigszins aangepast.
  • We werken zo veel mogelijk met een vaste partner.
  • Neem dus een jo mee. Als je geen jo hebt, neem dan een gewone stok mee van 1.30-1.50 m. Normaal is de jo 1.26 m. Let op: zonder splinters!
  • Plak één uiteinde van de stok af met tape, zodat ieder steeds dezelfde kant vasthoudt.
  • Maak de jo na gebruik schoon. Neem eventueel ook gel mee.

Met zijn allen maken we er een mooie en veilige training van!

Wil je thuis ook aan Aikido doen? Klik hier voor leuke oefeningen en tips!

meer agenda