GRATIS Aikidolessen bij Aikido Stichting Arnhem

De Aikido Stichting Arnhem Jiki Shin Kan organiseert een GRATIS open les, gevolgd door een GRATIS  introductiecursus aikido voor volwassenen. Maak kenis met Aikido op de open les, en leer de basisprincipes van Aikido in de twee lessen daarna.

Open les: Maandag 15 januari 2024.

Cursus Maandag 22 en 29 januari 2024.

Tijdstip:  20:15 – 21:45 uur (voor alle lessen).

Locatie:  de dojo van het Olympus College, Olympus 11, 6832 EL, Arnhem-Zuid.

Aanmelden: Graag! Zeker voor de cursus is dit zeer gewenst.  Vul hier het inschrijfformulier in. Uiteraard mag je ook een email sturen aan info@aikidostichtingarnhem.nl voor meer informatie of inschrijving. Je kan ook bellen naar: 0317-617490.

Aikido is een Japanse verdedigingskunst, en betekent vrij vertaald: ‘de weg van de samenvloeiende krachten’. Tijdens de aikidolessen staat fysieke en mentale ontspanning centraal, oftewel: kracht door ontspanning. Aikido is eigenlijk een vechtsport zonder vechten, het doel is het voorkomen of het beëindigen van een gevecht. Mensen die worden bedreigd of aangevallen reageren vaak met een ongecontroleerde ‘fight or flight’-reactie. Door zich te ontspannen, leren aikido-beoefenaars zich weer ’vrij te zetten’,  en kunnen daardoor weer bewust kiezen voor een reactie.

Het centraal stellen van harmonie en ontspanning maakt Aikido niet alleen toepasbaar op de mat, maar ook in het dagelijks leven (bijvoorbeeld op de werkvloer). Aikido kan door jong en oud beoefend worden, en het bevordert rust, kalmte, weerbaarheid en gezondheid.

Meer over aikido…

meer agenda