Gratis introductiecursus Aikido in januari

Aikido Stichting Arnhem Jiki Shin Kan organiseert weer GRATIS open lessen en GRATIS introductiecursussen. Deze lessen zijn voor volwassenen en Vitale 55+ers. In 5 lessen leren deelnemers de basisprincipes van het aikido. Naast werken aan de conditie en lenigheid zijn deze principes ook zeer behulpzaam bij het beter om te kunnen gaan met stress en spanning in het dagelijks leven (voorbeelden: work-life balance, in jouw kracht staan, valpreventie en weerbaarheid).

Wat is Aikido?

Aikido is een Japanse krijgskunst gericht op weerbaarheid door ontspanning. Het beoefenen van aikido leert dat ontspanning en harmonie effectiever kunnen zijn dan spierkracht. Het is bijzonder te ervaren dat ontspanning, en meegaan met de energie van de ander, effectiever kan zijn dan fysieke spierkracht en agressie. Je kunt Aikido dan ook tot op hoge leeftijd kunt (blijven) beoefenen. Aikido voor vitale 55-plussers is dan ook ‘gewoon’ aikido, maar dan met extra aandacht voor ontspanning, houding, beweging, en alertheid. Heel geschikt als men slechts één keer per week, en iets rustiger, wil trainen om de algehele conditie op peil te houden.

GRATIS Open lessen:

• Vitale 55+: maandag 16 januari 2023. Locatie: Sportcentrum Elderveld (Dojo 1e verdieping, Breezandpad 13, Arnhem). Tijdstip: 16:00-17:00uur.
  • Volwassenen: woensdag 18 januari 2023. Locatie: de grote sportzaal van het Olympus College (Olympus 11, Arnhem). Tijdstip: 19:30 – 20:30uur.

GRATIS 5-weekse Introductiecursussen:

• Vitale 55+: maandag 23 januari 2023. Locatie: Sportcentrum Elderveld, Tijdstip: 16:00-17:00uur.
  • Volwassenen: woensdag 25 januari 2023. Locatie: de grote sportzaal van het Olympus College, Tijdstip: 19:30 – 20:30uur.

In 5 wekelijkse lessen van 1 uur leer je de basisprincipes van het aikido. Aanmelden voor de cursus is zeer gewenst, en kan door invullen van het inschrijfformulier op de website. Uiteraard mag je ook een email sturen aan info@aikidostichtingarnhem.nl voor meer informatie of inschrijving. Of bel: 0317-617490.

meer agenda