Floor Hannewijk, 2e Dan

Floor (1986) is Aikido gaan beoefenen, omdat zij een vorm van work-life balans zocht (bij stress, burn-out herstel) en zowel fysiek als mentaal sterker wilde worden. Floor is opgeleid Martial Arts Aikido-leraar (NOC*NSF niveau 2) en geeft op vrijdagmiddag les aan volwassenen en op donderdag bij de oudere jeugd (12-17jr).

Per toeval kwam Aikido op mijn pad. Sinds deelname aan de introductiecursus in 2015, beoefen ik Aikido bij de Aikido Stichting Arnhem. Ik voelde mij direct thuis op de mat. De circulaire bewegingen in Aikido, balansverstoring zoeken en vanuit ontspanning bewegen sprak mij aan.

“Stop met vechten, start met Aikido”, zeg ik tegen mensen die in een vicieuze cirkel terecht zijn gekomen met zichzelf en/ of situaties in het dagelijks leven. Aikido-training kan helpen om bepaalde patronen te doorbreken en in het moment te zijn. Aikido zie ik dan ook als een vorm van persoonlijke ontwikkeling. Je bewandelt een uniek budo-pad (“do”). Onderweg kom je grenzen tegen, die van jezelf en van een ander. Je ervaart wat er blokkeert, zowel fysiek als mentaal. Aikido brengt ook veel plezier en je verrast jezelf regelmatig!

In mijn lessen probeer ik een combinatie van ontspanning, bewustwording, actief fysiek bezig zijn en plezier te combineren. Dit doe ik ook met mijn eigen onderneming I am Aikidoka, waar ik individueel Personal Aikido Training geef aan mensen die stress ervaren, herstellen van een burn-out of gewoon kennis willen maken met Aikido.

meer docenten