Floor Hannewijk, 2e Dan

Floor (1986) is Aikido gaan beoefenen, omdat zij een vorm van work-life balans zocht en zowel fysiek als mentaal sterker wilde worden. Floor is opgeleid Martial Arts Aikido-leraar (NOC*NSF niveau 2) en geeft op donderdagen les aan de oudere jeugd (12-18jr).

Per toeval kwam Aikido op mijn pad. Sinds deelname aan de introductiecursus in 2015, beoefen ik Aikido bij Piet Lagerwaard. Ik voelde mij direct thuis op de mat. De circulaire bewegingen in Aikido, balansverstoring zoeken en vanuit ontspanning bewegen sprak mij aan.

“Stop met vechten, start met Aikido”, zeg ik tegen mensen die in een vicieuze cirkel terecht zijn gekomen met zichzelf en/ of situaties in het dagelijks leven. Aikido-training kan helpen om bepaalde patronen te doorbreken en in het moment te zijn. Aikido zie ik dan ook als een vorm van persoonlijke ontwikkeling. Je bewandelt een uniek budo-pad (“do”). Onderweg kom je grenzen tegen, die van jezelf en van een ander. Je ervaart wat er blokkeert, zowel fysiek als mentaal. Aikido brengt ook veel plezier en je verrast jezelf regelmatig!

In mijn lessen probeer ik een combinatie van ontspanning, bewustwording, actief fysiek bezig zijn en plezier te combineren. Daarnaast besteed ik veel tijd aan mijn persoonlijke- en aikido ontwikkeling en ben ik Uchi Deshi (full-time en inwonend aikido student) geweest van Kayla Feder in Amerika. In 2023 ben ik opnieuw Uchi Deshi bij Kayla Feder voor een periode van 3 maanden.

Floor blogt graag over haar ‘Aikido journey’ en wat Aikido voor je persoonlijke ontwikkeling kan betekenen. Bekijk blog.

meer docenten