Aikido als Levenskunst (lezing)

Op 20 september 2022 hield Alette Krabman, aikidoka en leerling van Piet Lagerwaard Shihan, een lezing in het Arnhems Boekencafé Libertas over de achtergronden, karakteristieken en de waarde van aikido. Voor Alette is aikido een echte levenskunst. Naast de aikidoka die de lezing bijwoonden, was er een tiental niet-aikidoka aanwezig wat zorgde voor een levendige discussie na afloop.

Alette’s verhaal werd ondersteund door Cathrien en Malou, in gi en hakama, die een aantal aikido principes in beeld brachten. En een deel van de persoonlijke aikido-bibliotheek van Piet en Cathrien sensei was aanwezig om het verhaal compleet te maken.

De bekendheid van aikido als krijgskunst, als budosport en als tool voor persoonlijke ontwikkeling heeft met deze, voor de aikido wereld innovatieve aanpak weer een boost gekregen in Arnhem en omstreken.

Het mooie van een lezing is dat de uitgeschreven tekst met anderen gedeeld kan worden, keer-op-keer herlezen kan worden, en keer-op-keer tot inspiratie kan dienen, net als ieder ander essay. De tekst van Alette’s lezing, getiteld ‘Aikido een levenskunst?’ is daarom voor iedereen hier te lezen.

meer nieuws

agenda

locaties

Contactformulier

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder