Qigong cursus door Houwke Ong, start 8 april

Sterk staan vanuit ontspanning is in onze maatschappij van wezenlijk belang geworden. Ook voor het ontladen van stress. Bewustzijn en inzicht van de verbinding tussen lichaam en geest helpen hierbij. En het helpt voor je gezondheid!

De nieuwe Qi-gong reeks van 7 lessen is weer gepland! Dat doet Houwke Ong zo’n twee keer per jaar. In de periode van 8 april t/m 20 mei 2022 start hij op de vrijdagavonden (van 20.30u-21.45u) opnieuw met een 7-lessenreeks Qi-gong. Bij interesse kun je meedoen: geef je snel op via een e-mail aan Houwke: Houwke@moai.nl

 1. 8 april: start van de lessenreeks
 2. 15 april
 3. 22 april
 4. 29 april: theorieles
 5. 6 mei
 6. 13 mei: variaties
 7. 20 mei: laatste les in de reeks

De locatie is gezondheidscentrum ’t Duifje, Oude Huissenseweg 4, Arnhem-Zuid (bijna op de grens met Noord).

 

Over Qigong

Voor hen voor wie Qi-gong nieuw is volgt hieronder wat informatie over Qi-gong, maar kijk gerust ook op mijn website www.moai.nl :

Qi-gong is een oefenpraktijk uit de Chinese gezondheidsleer en gebaseerd op de Daoïstische leer (o.a. Yin/Yang principe). Aandacht is er voor:

 • gewrichten
 • wervelkolom
 • ademhaling
 • energiecirculatie
 • meditatie

Gezondheidsvoordelen van Qi-gong zijn:

 • vergroting van je lichaamsbewustzijn
 • zuivering van energie en lichaam
 • kalmeert en versterkt het zenuwstelsel (en immuunsysteem)
 • energiecirculatie (deblokkering, loslaten opgeslagen trauma’s)

Je leert ook sterk te staan vanuit ontspanning. De oefeningen versterken je skelet, pezen, bindweefsel, en zenuwen.

In de cursus leer ik je een aantal basisprincipes en -oefeningen aan die in een dagelijkse basis routine van 15 minuten (of desgewenst langer natuurlijk) opgenomen kunnen worden. Doel is dat je de oefeningen zelf in een dagelijkse routine opneemt. M.a.w. in deze cursus leer ik je zelf te vissen dan dat ik je elke week, het hele jaar door, een vis (Qi-gong les) geef. Qi-gong leent zich uitstekend voor deze vorm van overdracht omdat je geen partner nodig hebt en de oefeningen simpel aan te leren zijn. Eén les zal de theoretische achtergronden behandelen uit het Daoïsme. Ik heb gemerkt dat wat theoretische basis kan helpen in de discipline om na de lessenreeks zelf door te gaan. De kosten zijn 98,00 euro voor de hele lessenreeks, te voldoen voorafgaand aan de eerste les. Indien je teveel data niet kunt heeft het geen zin om mee te doen omdat de lessenreeks een opbouw kent. Je kunt wel aangeven dat je op de hoogte gehouden wilt worden voor de volgende lessenreeks, of kijk op mijn website www.moai.nl .

Herhalers: Heb je eerder de 7-lessenreeks gedaan en wil je herhalen? Dat kan een ongelimiteerd aantal keer tegen het gereduceerde tarief van 70 euro voor de 7 lessen. Meld je wel snel aan, want in principe krijgen nieuwe deelnemers voorrang.

Betalingsinformatie: Ongeveer twee weken voor de start ontvangen deelnemers de betaalinformatie. Betaling in Arnhems Hert is mogelijk. Je krijgt dan 5 euro korting (ook herhalers!). Ik ben mede-initiatiefnemer van Arnhems Hert. Arnhems Hert bouwt aan een community van inwoners, ondernemingen en maatschappelijke organisaties, waarin mensen betrokken zijn bij elkaar. Samen werken aan een betere leefomgeving en een duurzame, lokale en florerende economie. Waar coöperatie het wint van concurrentie. Waar elkaar gunnen, samenwerken en elkaar helpen als waarden worden gezien. Aandacht voor elkaar en voor wie na ons komt. Gezond, eerlijk en inclusief. Voor nu en later. Met het lokale betaalmiddel Arnhems Hert als verbindend element over de verschillende economische sectoren en als impactverdubbelaar. Doordat het betaalmiddel in de regio blijft en lokaal circuleert, profiteert de regio daar ook weer van (zie www.arnhemshert.nl voor aanmelding en het openen van een Arnhems Hert betaalrekening).

Aanmelding of vragen kunnen gemaild worden naar mij, Houwke@moai.nl. Ik hoop je (weer) kennis te kunnen laten maken met de wondere ervaring van Qi-gong!

Over Houwke Ong:
Ik beoefen ruim 30 jaar verschillende vormen van vechtkunsten als judo, karate, tai chi en aikido. In ben momenteel docent/instructeur (3de dan) bij de Aikido Stichting Arnhem. Qi-gong is de gezondheidstegenhanger van Tai-chi. Qi-gong is geen vechtkunst, Tai-chi in de basis wel (hoewel je dat soms niet zou zeggen vanwege het langzame karakter van de bewegingen). In China wordt Qi-gong in combinatie met Tai-chi beoefend. Qi-gong en Tai-chi zijn eigenlijk twee kanten van dezelfde medaille en beide zijn gebaseerd op de Daoïstische leer, die mijn warme belangstelling heeft. Qi-gong, Aikido, Daoïsme, meditatie zijn onderdelen in mijn spirituele ontwikkeling als mens, naar wijsheid en gezondheid. Dit alles gestoeld op de energiestromen in je lichaam en de verbinding tussen lichaam en geest.

 

Moai Mensontwikkeling
Jezuietenstraat 26
6823 PH Arnhem
M: +31 (0)6 412 14 800
www.moai.nl

meer nieuws

agenda

locaties

Contactformulier

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder