Over Jiki Shin Kan

Over de Aikido Stichting Arnhem Jiki Shin Kan

De Aikido Stichting Arnhem (ASA) ‘Jiki Shin Kan’ is op 28 September 1995 opgericht als stichting zonder winstoogmerk. Hoofdinstructeur is Piet Lagerwaard Shihan (6e dan). De naam ‘Jiki Shin Kan’ betekent ‘oprecht hart’ en is in 1991 aan de dojo´s van Piet gegeven door Minoru Kanetsuka Sensei, Piet’s voormalige leraar in het Aikido.

De ASA heeft een missie en visie opgesteld en onderschrijft de Erecode van de Vechtsport. Zij houdt alle aangeslotenen daaraan. De ASA staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland als Aikido Stichting Arnhem “Jiki Shin Kan” onder het nummer 41052910.

Leraren

Naast Piet heeft de ASA acht leraren: Cathrien de Pater (4e dan), Houwke Ong (3e dan), Breun Gaasbeek (2e dan), Pasi Lahdenperä (2e dan), Titus Meijer  (1e dan), Sjef Cobben (1e Dan) en Hamid QasemiBaqi (1e Dan). Piet is aikidoleraar niveau 4. Cathrien en Houwke zijn aikidoleraar niveau 3,  Pasi, Titus, Sjef, Hamid en Floor zijn aikidoleraar niveau 2. Deze opleidingen wordt georganiseerd door de Aikido bond Nederland en worden erkend door het NOC*NSF. Breun is voormalig karate-leraar. Soms worden gastleraren in de lessen uitgenodigd, van andere AFN-dojo’s of daarbuiten, of zelfs van aanverwante takken van sport zoals tai chi, qi-gong, kickboksen of yoga.

Satelliet-dojo’s

Er zijn zgn. ‘satelliet-dojo’s’ in Nijmegen (aan het Universitair Sport Centrum van de Radboud Universiteit), Ede (Sportschool Venendaal). In Oosterbeek is in september 2019 een pilot gestart. Leerlingen van deze dojo’s worden bij hun eigen organisatie geadministreerd, maar vallen in technische zin onder de ASA. De ASA registreert hun examens en meldt hen aan bij de AFN. Zij kunnen ook meedoen met stages, zomerscholen en andere evenementen.

Bestuur en commisies

klik hier…

Vertrouwenspersonen

klik hier…

Vragen

Klik hier voor veelgestelde vragen. Als uw vraag daar niet bij zit, kunt u altijd mailen aan de  en/of de . NB: Zakelijke vragen worden door het bestuur behandeld. U wordt verzocht hierover niet de leraren in de dojo aan te spreken, en zeker niet op de mat!

nieuws

agenda

locaties

Contactformulier

Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder